ჩვენი პროდუქტები

ვაჭრობის დიდი მოცულობა, მომარაგების საიმედო წყაროებთან ერთად, საშუალებას აძლევს “პროდინვესტს” დააკმაყოფილოს მრავალფეროვანი მოთხოვნები რძის ინგრედიენტებზე

რძის ფხვნილი და მისი წარმოებულები

მშრალი რძის ფხვნილი

რძის ფხვნილი არის რძის წარმოებული პროდუქტი, რომელიც მზადდება ახალი რძის გაშრობით გაფრქვევის საშუალებით. ვარიაციები აღინიშნება, როგორც დაბალი ტემპერატურის, საშუალო ტემპერატურის და მაღალი ტემპერატურის რძის ფხვნილები.
 
Specification (სპეციფიკაცია (ბოლო გადახედვა: 2017 წლის თებერვალი) )

პროდუქტი

პროდუქტის აღწერა                     

იწარმოება ახალი პასტერიზებული მოხდილი რძისგან გაფრქვევის საშუალებით გაშრობის მეთოდით

ორგანოლეპტური მახასიათებლები                 

შესახედაობა: ერთგვაროვანი ფხვნილი გუნდების გარეშე.

გემო და სუნი: ოდნავ ტკბილი გემო, პასტერიზებული რძისთვის დამახასიათებელი სუნი, უცხო არომატების გარეშე. ფერი: თეთრიდან ოდნავ ნაღების ფერამდე 

მახასიათებლები

პარამეტრი

განზომილება

ზღვარი

ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები

ტენი

%

მაქს. 5,0

ცხიმი

%

მაქს. 1,25

ცილა პროდუქტში

%

მინ. 32

ცილა რძის ნაწილებში, არა ცხიმი

%

მინ. 34

ლაქტოზა

%

მაქს. 51

WPNI

mgN/გ

1,51 – 5,99

ტიტრის მჟავიანობა

მლ 0.1N

მაქს. 18

 

NaOH/10გ

 

 

მყარი ნაწილები, არა ცხიმი

 

მიმწვარი ნაწილაკები

-

Disc A,B

გახსნის ინდექსი

 

მლ

Max 0,5

მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები

მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით

1 გ-ში

მაქს. 5 x 104 CFU

კოლიფორმები

0,1 გ-ში

არ არის

Staphylococcus aureus

1 გ-ში

არ არის

საფუარი და ობი

1 გ-ში

მაქს. 100 CFU

Listeria monocytogenes

25 გ-ში

არ არის

სალმონელა

25 გ-ში

არ არის


შეფუთვა

ვარიანტი 1

შეფუთვის ტიპი

მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით

წონა

25 კგ

შენახვის ვადა საწყობში

18 თვე ტემპერატურაზე +1 °С-დან +10 °С-მდე და ჰაერის ფარდობითი ტენიანობით 85%


მშრალი მოუხდელი რძის ფხვნილი

მშრალი მოუხდელი რძის ფხვნილი არის რძის წარმოებული პროდუქტები, რომლებიც მზადდება ახალი რძის გაშრობით გაფრქვევის საშუალებით. ვარიაციები აღინიშნება, როგორც დაბალი ტემპერატურის, საშუალო ტემპერატურის და მაღალი ტემპერატურის რძის ფხვნილები.  
Specification (სპეფიციკაცია (ბოლო გადახედვა: 2018 წლის სექტემბერი) )

პროდუქტი

პროდუქტის აღწერა                     

იწარმოება ახალი პასტერიზებული მოუხდელი რძისგან გაფრქვევის საშუალებით გაშრობის მეთოდით. ერთგვაროვანი ფხვნილი გუნდების გარეშე

ორგანოლეპტური მახასიათებლები                 

გემო და სუნი: ოდნავ ტკბილი გემო, პასტერიზებული რძისთვის დამახასიათებელი სუნი, უცხო არომატების გარეშე. ფერი: თეთრიდან ოდნავ ნაღების ფერამდე


მახასიათებლები

პარამეტრი

განზომილება

ზღვარი

ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები

ტენი

%

მაქს. 4,0

ცხიმი

%

მინ. 26,0

ცილა რძის ნაწილებში, არა ცხიმი

%

23,5 – 26,0

ლაქტოზა

%

მაქს. 37

მინერალები

%

მაქს. 8,3

ტიტრის მჟავიანობა

მლ 0.1N

მაქს. 18

 

NaOH/10გ

 

 

მყარი ნაწილები, არა ცხიმი

 

მიმწვარი ნაწილაკები

-

(7,5-15 მგ)

გახსნის ინდექსი

 

მლ

მაქს. 0,5

მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები

მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით

1 გ-ში

მაქს. 5 x 104 CFU

კოლიფორმები

0,1 გ-ში

არ არის

Staphylococcus aureus

1 გ-ში

არ არის

საფუარი და ობი

1 გ-ში

მაქს. 100 CFU

Listeria monocytogenes

25 გ-ში

არ არის

სალმონელა

25 გ-ში

არ არის

 

ანტიბიოტიკები

 

არ არის



შეფუთვა

ვარიანტი 1

 

 

შეფუთვის ტიპი

მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით

 

 

წონა

25 კგ

 

 

შენახვის ვადა საწყობში

არა უმეტეს 18 თვისა

 

შრატის ფხვნილი

შრატის ფხვნილი არის რძის წარმოებული პროდუქტები, რომლებიც მზადდება ახალი რძის გაშრობით გაფრქვევის საშუალებით. ყველის შრატი არის ყველის წარმოების თანმდევი პროდუქტი და ფასეული ნედლეული სხვადასხვა სახის შრატის ფხვნილებისთვის, რომლებიც განსხვავდებიან შრატის მომზადების გზით, როგორიც არის მარილის გამოცლა, შაქრის გამოცლა და შერჩევითი ფილტრაცია. შედეგად ვიღებთ შრატის ვარიაციების სხვადასხვა გამოყენებას, მაგალითად, ბავშვთა კვებაში, ნაყინის წარმოებაში და ცხობაში.  
Specification (სპეციფიკაცია (ბოლო გადახედვა: 2018 წლის სექტემბერი) )

პროდუქტი

პროდუქტის აღწერა                     

იწარმოება თხევადი ტკბილი შრატისგან წყლის და მინერალების მოცილებით

ორგანოლეპტური მახასიათებლები     

შესახედაობა: ერთგვაროვანი ფხვნილი გუნდების გარეშე.

გემო და სუნი: ოდნავ ტკბილი გემო, შრატისთვის დამახასიათებელი სუნი, უცხო არომატების გარეშე. ფერი: თეთრიდან ოდნავ ნაღების ფერამდე


მახასიათებლები

პარამეტრი

განზომილება

ზღვარი

ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები

ტენი

%

მაქს. 4,0

ცხიმი

%

მინ. 1,0

ცილა

%

მინ. 11

ლაქტოზა

%

მინ. 70

გახსნის ინდექსი

%

მაქს. 0,4

მჟავიანობა

%

მაქს. 17

ნაცარი

%

მაქს. 5,5

pH

 

მინ. 6,05

მიმწვარი ნაწილაკები

-

Disc A/B

მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები

მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით

CFU/გ

მაქს. 20.000

კოლიფორმები

0,1 გ-ში

არ არის

Staphylococcus aureus

1 გ-ში

არ არის

Listeria monocytogenes

25 გ-ში

არ არის

სალმონელა

25 გ-ში

არ არის

 

შეფუთვა

ვარიანტი 1

 

 

შეფუთვის ტიპი

მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით

 

 

წონა

25 კგ

 

 

შენახვის ვადა საწყობში

 24 თვე მაქსიმალურ ტემპერატურაზე +20 °С

 

ლაქტოზა

ლაქტოზა, რომელსაც ასევე უწოდებენ რძის შაქარს, არის დისაქარიდი, რძის ბუნებრივი შემადგენელი ნაწილი 3,5-5,0 პროცენტული წილით. მისი ექსტრაქცია ხდება ტკბილი ან მჟავე შრატიდან (რომელიც არის ყველის ან კაზეინის წარმოების თანმდევი პროდუქტი).
ლაქტოზას მრავალი გამოყენება აქვს, მაგალითად, როგორც დამატკბობლის შოკოლადში და ბავშვთა კვებაში ან მატარებლის სახით ისეთ გამოყენებებში, როგორიც არის ცხობა, ტკბილეულის და სანელებლების წარმოება.
გთხოვთ მიმართოთ თქვენს ადგილობრივ ოფისს დეტალური ინფორმაციისთვის ან  პროდუქტის სხვა სპეციფიკაციებისთვის.

კარაქი და უწყლო რძის ცხიმი

კარაქი შედგება კარაქის ცხიმისგან, წყლისგან და რძის ცილებისგან. კარაქი არის წყალი-ცხიმში ემულსია, რომელიც მიიღება ნაღების შესქელებით და ცხიმი-წყალში ემულსია; რძის ცილები არიან ემულგატორები. კარაქი მყარ მდგომარეობაში რჩება, როდესაც გაციებულია, მაგრამ რბილდება სპრედის კონსისტენციამდე ოთახის ტემპერატურაზე და დნება თხელ თხევად კონსისტენციამდე 32-35 °C-ზე. ზოგადად კარაქს აქვს მკრთალი ყვითელი ფერი, მაგრამ ის შეიძლება ვარირებდეს მუქი ყვითელიდან თითქმის თეთრამდე. მისი არამოდოფიცირებული ფერი დამოკიდებულია ძროხის საკვებზე.  

“პროდინვესტი” სთავაზობს მოქნილ გადაწყვეტებს კარაქის და უწყლო რძის ცხიმის მიწოდებით სხვადასხვა შემადგენლობით, სხვადასხვა წარმოშობით და შეფუთვით, თქვენი მოთხოვნების შესაბამისად  
Specification (სპეციფიკაცია (ბოლო გადახედვა: 2018 წლის სექტემბერი) )

პროდუქტი

პროდუქტის აღწერა
იწარმოება პასტერიზებული ნაღებისგან, რომელიც მიიღება ძროხის ახალი რძისგან ათქვეფის საშუალებით

ორგანოლეპტური მახასიათებლები
გემო კარგად განსაზღვრული ნაღების გემო პასტერიზაციის ნიშნებით, უცხო გეომების და არომატების გარეშე. ფერი: ღია ყვითელი ან ყვითელი

მახასიათებლები

პარამეტრი

განზომილება

ზღვარი

ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები

ტენი

%

მაქს. 16,0

ცხიმი

%

მინ. 82,5

პლაზმა

⁰T

მაქს. 17,0

არა ცხიმოვანი მყარი ნაწილები

%

მაქს. 1,5

კარაქის პლაზმის ტრიტის მჟავიანობა

%

მაქს. 23

კარაქის პლაზმის pH

6,2-6,6

ნაცარი

%

მაქს. 5,5

მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები

მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით

1 გ-ში

მაქს. 50.000 CFU

კოლიფორმები

0,01 გ-ში

არ არის

Staphylococcus aureus

1 გ-ში

არ არის

საფუარი და ობი

1 გ-ში

მაქს. 100 CFU

Listeria monocytogenes

25 გ-ში

არ არის

სალმონელა

25 გ-ში

არ არის


შეფუთვა

ვარიანტი 1

 

 

შეფუთვის ტიპი

მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით

 

 

წონა

20 კგ

 

 

შენახვის ვადა საწყობში

12 თვე ტემპერატურაზე -12 °С-დან -18 °С-მდე.

 


რძის ცილები

სხვადასხვა სახის ცილებს მრავალი სხვადასხვა გამოყენება აქვთ, მაგალითად, სპორტულ კვებაში, ყველის, იოგურტის, ენერგიის ჯოხების, ენერგეტიკული სასმელების და ხორცის წარმოებაში. ცილები ასევე გამოიყენება, როგორც ფუნქციონალური ინგრედიენტი ემულსიების სტაბილიზაციისთვის და ცხიმოვანი შემავსებლების,  მოჭიქვის და ქაფის წარმომქმნელების საწარმოებლად.

კაზეინები

კაზეინები არის რძის წარმოებული პროდუქტი, რომელიც მიიღება ხაჭოს გაშრობით ფხვნილის მდგომარეობამდე. კაზეინის წარმოება ხდება ხაჭოს მიღებით და გაწურვით, როდესაც ემატება მაჭიკის ფერმენტი (რანეტი, წარმოქმნის რანეტის კაზეინს) ან საკვებად გამოსადეგი მჟავა ნივთიერება (წარმოქმნის მჟავა კაზეინს). ხაჭოს აშრობენ, როგორც წესი, მბრუნავ საშრობში ან კაზეინის ფხვნილის გამოსაწნევ აპარატში. კაზეინატი არის მოდიფიცირებული მჟავა კაზეინი, რომელიც მიიღება ჰიდრომჟავის ნაირ ნატრიუმთან ან კალციუმის ჰიდრომჟავასთან რეაქციით, მას იდეალური ემულგატორული შესაძლებლობები გააჩნია.    

რძის ცილის ფხვნილი

რძის ცილის ფხვნილი არის მოხდილი რძის კონცენტრატი, რომელიც მიიღება ულტრა ფილტრაციის გამოყენებით, რომ მიღებული იყოს ლაქტოზის შემცირებული შემადგენლობის მქონე მოუხდელი რძის კონცენტრატი. ეს კონცენტრატი კიდევ უფრო მეტ კონცენტრაციას განიცდის აორთქლებით, რომელსაც მოყვება გაშრობა გაფრქვევით და ფხვნილად ქცევა. რძის ცილის ფხვნილი, რომელიც ასევე ცნობილია MPC-ის სახელით, ხელმისაწვდომია 40-90% რძის ცილის სახით.

შრატის ცილები

შრატის ცილები ქმნის რძის პროტეინების დაახლოებით 20%-ს და რჩება შეტივტივებული შრატში, ყველის ან კაზეინის წარმოების დროს. შრატის ცილების ფხვნილი არის შრატის კონცენტრატი, რომელიც მიღებულია ულტრა ფილტრაციის გამოყენებით,  ლაქტოზის შემცირებული შემადგენლობის მქონე შრატის კონცენტრატის დასამზადებლად.  ეს კონცენტრატი კიდევ უფრო მეტ კონცენტრაციას განიცდის აორთქლებით, რომელსაც მოყვება გაშრობა გაფრქვევით და ფხვნილად ქცევა. შრატის ცილის ფხვნილი, რომელიც ასევე ცნობილია WPC-ის სახელით, ხელმისაწვდომია 40-90% რძის ცილის სახით.

ყველი

ყველი შედგება რძის ცილებისგან და ცხიმისგან, როგორც წესი, ეს არის ძროხის, კამეჩის, თხის ან ცხვრის რძე. ის მზადდება რძის ცილის, კაზეინის კოაგულაციით (შედედებით). ჩვეულებრივ, რძე დამჟავებულია და რანეტის ფერმენტის დამატება იწვევს კოაგულაციას.

მყარი ნაწილაკები გამოცალკევდება და იწნეხება საბოლოო ფორმაში. ზოგიერთ ყველას აქვს ყალიბები კანზე ან გარშემო. ყველების უმეტესობა დნება საჭმლის მომზადების ტემპერატურაზე.

მსოფლიოში ყველის ასობით სახეობა იწარმოება. მათი სტილი, ტექსტურა და გემო დამოკიდებულია რძის წარმოშობაზე (მათ შორის ცხოველის კვებაზე), იყო თუ არა ის პასტერიზებული, კარაქის ცხიმის შემადგენლობაზე, ბაქტერიაზე და ობზე, გადამუშავებაზე და დაძველებაზე. მცენარეები, სანელებლები და ხის ბოლი შეიძლება იყოს გამოყენებული გემოს მიმცემ ნივთიერებებად. მრავალი ყველის ყვითელი ან წითელი ფერი მიიღება ანნატოს დამატებით. ყველის ანალოგებს, რომლებიც იწარმოება მცენარეული ცხიმით, ნაცვლად რძის ცხიმისა, ეწოდებათ ანალოგი ყველი; ეს ასევე შეიძლება გავრცელდეს მცენარეულ ცილებზე, ნაცვლად რძის ცილებისა.