რძის ფხვნილი და მისი წარმოებულები
მშრალი რძის ფხვნილი
Specification (სპეციფიკაცია (ბოლო გადახედვა: 2017 წლის თებერვალი) )
პროდუქტი
პროდუქტის აღწერა
იწარმოება ახალი პასტერიზებული მოხდილი რძისგან გაფრქვევის საშუალებით გაშრობის მეთოდით
ორგანოლეპტური მახასიათებლები
შესახედაობა: ერთგვაროვანი ფხვნილი გუნდების გარეშე.
გემო და სუნი: ოდნავ ტკბილი გემო, პასტერიზებული რძისთვის დამახასიათებელი სუნი, უცხო არომატების გარეშე. ფერი: თეთრიდან ოდნავ ნაღების ფერამდე
მახასიათებლები |
პარამეტრი |
განზომილება |
ზღვარი |
ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები |
ტენი |
% |
მაქს. 5,0 |
ცხიმი |
% |
მაქს. 1,25 |
|
ცილა პროდუქტში |
% |
მინ. 32 |
|
ცილა რძის ნაწილებში, არა ცხიმი |
% |
მინ. 34 |
|
ლაქტოზა |
% |
მაქს. 51 |
|
WPNI |
mgN/გ |
1,51 – 5,99 |
|
ტიტრის მჟავიანობა |
მლ 0.1N |
მაქს. 18 |
|
|
NaOH/10გ |
|
|
|
მყარი ნაწილები, არა ცხიმი |
|
|
მიმწვარი ნაწილაკები |
- |
Disc A,B |
|
გახსნის ინდექსი |
|
მლ |
Max 0,5 |
მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები
|
მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით |
1 გ-ში |
მაქს. 5 x 104 CFU |
კოლიფორმები |
0,1 გ-ში |
არ არის |
|
Staphylococcus aureus |
1 გ-ში |
არ არის |
|
საფუარი და ობი |
1 გ-ში |
მაქს. 100 CFU |
|
Listeria monocytogenes |
25 გ-ში |
არ არის |
|
სალმონელა |
25 გ-ში |
არ არის |
შეფუთვა |
ვარიანტი 1 |
შეფუთვის ტიპი |
მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით |
წონა |
25 კგ |
შენახვის ვადა საწყობში |
18 თვე ტემპერატურაზე +1 °С-დან +10 °С-მდე და ჰაერის ფარდობითი ტენიანობით 85% |
მშრალი მოუხდელი რძის ფხვნილი
Specification (სპეფიციკაცია (ბოლო გადახედვა: 2018 წლის სექტემბერი) )
პროდუქტი
პროდუქტის აღწერა
იწარმოება ახალი პასტერიზებული მოუხდელი რძისგან გაფრქვევის საშუალებით გაშრობის მეთოდით. ერთგვაროვანი ფხვნილი გუნდების გარეშე
ორგანოლეპტური მახასიათებლები
გემო და სუნი: ოდნავ ტკბილი გემო, პასტერიზებული რძისთვის დამახასიათებელი სუნი, უცხო არომატების გარეშე. ფერი: თეთრიდან ოდნავ ნაღების ფერამდე
მახასიათებლები |
პარამეტრი |
განზომილება |
ზღვარი |
ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები |
ტენი |
% |
მაქს. 4,0 |
ცხიმი |
% |
მინ. 26,0 |
|
ცილა რძის ნაწილებში, არა ცხიმი |
% |
23,5 – 26,0 |
|
ლაქტოზა |
% |
მაქს. 37 |
|
მინერალები |
% |
მაქს. 8,3 |
|
ტიტრის მჟავიანობა |
მლ 0.1N |
მაქს. 18 |
|
|
NaOH/10გ |
|
|
|
მყარი ნაწილები, არა ცხიმი |
|
|
მიმწვარი ნაწილაკები |
- |
(7,5-15 მგ) |
|
გახსნის ინდექსი |
|
მლ |
მაქს. 0,5 |
მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები
|
მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით |
1 გ-ში |
მაქს. 5 x 104 CFU |
კოლიფორმები |
0,1 გ-ში |
არ არის |
|
Staphylococcus aureus |
1 გ-ში |
არ არის |
|
საფუარი და ობი |
1 გ-ში |
მაქს. 100 CFU |
|
Listeria monocytogenes |
25 გ-ში |
არ არის |
|
სალმონელა |
25 გ-ში |
არ არის |
|
|
ანტიბიოტიკები |
|
არ არის |
შეფუთვა |
ვარიანტი 1 |
|
|
შეფუთვის ტიპი |
მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით |
|
|
წონა |
25 კგ |
|
|
შენახვის ვადა საწყობში |
არა უმეტეს 18 თვისა |
|
შრატის ფხვნილი
Specification (სპეციფიკაცია (ბოლო გადახედვა: 2018 წლის სექტემბერი) )
პროდუქტი
პროდუქტის აღწერა
იწარმოება თხევადი ტკბილი შრატისგან წყლის და მინერალების მოცილებით
ორგანოლეპტური მახასიათებლები
შესახედაობა: ერთგვაროვანი ფხვნილი გუნდების გარეშე.
გემო და სუნი: ოდნავ ტკბილი გემო, შრატისთვის დამახასიათებელი სუნი, უცხო არომატების გარეშე. ფერი: თეთრიდან ოდნავ ნაღების ფერამდე
მახასიათებლები |
პარამეტრი |
განზომილება |
ზღვარი |
ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები |
ტენი |
% |
მაქს. 4,0 |
ცხიმი |
% |
მინ. 1,0 |
|
ცილა |
% |
მინ. 11 |
|
ლაქტოზა |
% |
მინ. 70 |
|
გახსნის ინდექსი |
% |
მაქს. 0,4 |
|
მჟავიანობა |
% |
მაქს. 17 |
|
ნაცარი |
% |
მაქს. 5,5 |
|
pH |
|
მინ. 6,05 |
|
მიმწვარი ნაწილაკები |
- |
Disc A/B |
|
მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები
|
მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით |
CFU/გ |
მაქს. 20.000 |
კოლიფორმები |
0,1 გ-ში |
არ არის |
|
Staphylococcus aureus |
1 გ-ში |
არ არის |
|
Listeria monocytogenes |
25 გ-ში |
არ არის |
|
სალმონელა |
25 გ-ში |
არ არის |
შეფუთვა |
ვარიანტი 1 |
|
|
შეფუთვის ტიპი |
მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით |
|
|
წონა |
25 კგ |
|
|
შენახვის ვადა საწყობში |
24 თვე მაქსიმალურ ტემპერატურაზე +20 °С |
|
ლაქტოზა
ლაქტოზას მრავალი გამოყენება აქვს, მაგალითად, როგორც დამატკბობლის შოკოლადში და ბავშვთა კვებაში ან მატარებლის სახით ისეთ გამოყენებებში, როგორიც არის ცხობა, ტკბილეულის და სანელებლების წარმოება.
გთხოვთ მიმართოთ თქვენს ადგილობრივ ოფისს დეტალური ინფორმაციისთვის ან პროდუქტის სხვა სპეციფიკაციებისთვის.
კარაქი და უწყლო რძის ცხიმი
“პროდინვესტი” სთავაზობს მოქნილ გადაწყვეტებს კარაქის და უწყლო რძის ცხიმის მიწოდებით სხვადასხვა შემადგენლობით, სხვადასხვა წარმოშობით და შეფუთვით, თქვენი მოთხოვნების შესაბამისად
Specification (სპეციფიკაცია (ბოლო გადახედვა: 2018 წლის სექტემბერი) )
პროდუქტი
პროდუქტის აღწერა
იწარმოება პასტერიზებული ნაღებისგან, რომელიც მიიღება ძროხის ახალი რძისგან ათქვეფის საშუალებით
ორგანოლეპტური მახასიათებლები
გემო კარგად განსაზღვრული ნაღების გემო პასტერიზაციის ნიშნებით, უცხო გეომების და არომატების გარეშე. ფერი: ღია ყვითელი ან ყვითელი
მახასიათებლები |
პარამეტრი |
განზომილება |
ზღვარი |
ფიზიკური და ქიმიური მახასიათებლები |
ტენი |
% |
მაქს. 16,0 |
ცხიმი |
% |
მინ. 82,5 |
|
პლაზმა |
⁰T |
მაქს. 17,0 |
|
არა ცხიმოვანი მყარი ნაწილები |
% |
მაქს. 1,5 |
|
კარაქის პლაზმის ტრიტის მჟავიანობა |
% |
მაქს. 23 |
|
კარაქის პლაზმის pH |
|
6,2-6,6 |
|
ნაცარი |
% |
მაქს. 5,5 |
|
მიკრობიოლოგიური პარამეტრების მახასიათებლები
|
მთლიანი რაოდენობა პეტრის ფინჯანზე დათვლის მეთოდით |
1 გ-ში |
მაქს. 50.000 CFU |
კოლიფორმები |
0,01 გ-ში |
არ არის |
|
Staphylococcus aureus |
1 გ-ში |
არ არის |
|
საფუარი და ობი |
1 გ-ში |
მაქს. 100 CFU |
|
Listeria monocytogenes |
25 გ-ში |
არ არის |
|
სალმონელა |
25 გ-ში |
არ არის |
შეფუთვა |
ვარიანტი 1 |
|
|
შეფუთვის ტიპი |
მრავალფენიანი ქაღალდის შეფუთვა პოლიეთილენის საფენით |
|
|
წონა |
20 კგ |
|
|
შენახვის ვადა საწყობში |
12 თვე ტემპერატურაზე -12 °С-დან -18 °С-მდე. |
|
რძის ცილები
კაზეინები
რძის ცილის ფხვნილი
შრატის ცილები
ყველი
მყარი ნაწილაკები გამოცალკევდება და იწნეხება საბოლოო ფორმაში. ზოგიერთ ყველას აქვს ყალიბები კანზე ან გარშემო. ყველების უმეტესობა დნება საჭმლის მომზადების ტემპერატურაზე.
მსოფლიოში ყველის ასობით სახეობა იწარმოება. მათი სტილი, ტექსტურა და გემო დამოკიდებულია რძის წარმოშობაზე (მათ შორის ცხოველის კვებაზე), იყო თუ არა ის პასტერიზებული, კარაქის ცხიმის შემადგენლობაზე, ბაქტერიაზე და ობზე, გადამუშავებაზე და დაძველებაზე. მცენარეები, სანელებლები და ხის ბოლი შეიძლება იყოს გამოყენებული გემოს მიმცემ ნივთიერებებად. მრავალი ყველის ყვითელი ან წითელი ფერი მიიღება ანნატოს დამატებით. ყველის ანალოგებს, რომლებიც იწარმოება მცენარეული ცხიმით, ნაცვლად რძის ცხიმისა, ეწოდებათ ანალოგი ყველი; ეს ასევე შეიძლება გავრცელდეს მცენარეულ ცილებზე, ნაცვლად რძის ცილებისა.